Суспільство

Мезинський парк перетворюється на унікальну палітру (Фото)

Рихлівська дача на Чернігівщині – один із наймальовничіших куточків Мезинського парку. Нині вонапочинає наливатися цвітом. Уже можна спостерігати поодинокі зразки конвалії, барвінок малий, купину.

«Серед туристів досить популярні багатовікові дуби, яким від 400 до 500 років. Це Дуплистий, Рогатий, Дуб бажань та Цар-дуб – один із найстаріших на Чернігівщині, він має статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення. Йому близько восьми сотень років», – розповідає фахівець з рекреації Мезинського МПП Алла Наливайко.

Співробітники парку кажуть, що пік привабливості цього куточка припадає саме на період від середини квітня до середини травня.

Зараз тут дощить, але з настанням теплої та сонячної погоди у парку прокинуться унікальні тварини й рослини, які зможуть побачити всі охочі.

Натомість, попри погодні примхи, початок весни ознаменувався буйством первоцвітів, які милують око відвідувачів.

У Мезинському МПП розповідають, що візитівкою території слугує друга за водністю притока Дніпра – річка Десна, для якої в межах парку характерне звивисте річище з великою кількістю меандрів. Вони утворюють багато озер-стариць, засіяних у літній період яскравими квітами латаття сніжно-білого й глечиків жовтих.

Кожного сезону чимало туристів приїздить, щоб побачити розлив, проте через посуху, цьогоріч його не було, тому в парку панує відносне затишшя серед відвідувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мезинському національному природному парку пройшла екскурсія при свічках

Співробітники також розповідають, що невдовзі тут розпочнуть відродження Свято-Миколаївського Пустинно-Рихлівського чоловічого монастиря. Йоговиникнення пов’язують з легендою про бортника, який побачив на високому клені ікону Миколи Чудотворця. Храм спорудили 1666 року, але за часів радянської влади культову споруду знищили.

Ще статті по темі

Back to top button