Люди

Люди: шляхи до гармонії з собою та трансформація думок у творчість чернігівки Анни Приходько

Мешканці Чернігова Анні Приходько йога допомогла не лише знайти гармонію з собою, а й дала поштовх до заснування власної справи та творчості.

120955094_640243103345514_7418840623119330965_n

Пані Анна росла у родині військовослужбовця. За своє дитинство вона встигла пожити в Польщі та Литві. Вже у дорослому віці вона переїхала до України.

Тут вона здобула ступінь магістра економіки. Багато років працювала інженером зв´язку у телефонній компанії та економістом у державній установі. Паралельно з роботою викладала йогу, яка з часом стала справою життя.

Займатись йогою вона почала насамперед тому, що їй хотілося гармонізувати свій стан. Адже виникали і незначні проблеми зі здоров´ям, зокрема періодичні мігрені та гайморити, які спричинювали утруднене дихання. Це впливало на емоційний стан і стосунки у родині.

«Я вже була заміжня, ми виховували двох дітей, але якось я стала дуже дратівливою. А мені це не подобається, хотілося мати змогу управляти власними емоціями. Якщо ти відчуваєш фізичний дискомфорт, то це впливає і на психіку. Саме тому я назвала свою школу «Гармонія душі та тіла». Тоді я вирішила спробувати зайнятись йогою. Адже гармонія у родині з´являється тільки тоді, коли жінка знаходить гармонію у собі», –  розповіла пані Анна.

121245686_646186562763896_3111875635828785761_n

Вона каже, коли виникають питання, на які самостійно неможливо знайти відповідь, то людина починає шукати того, хто їй зможе допомогти. Так сталося і з нею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: На пенсії все тільки починається: творче самовираження Катерини Немец

Наразі жінка закінчила Московський інститут «Йога Гуру Ар Сантема».

Анна Приходько викладає йогу вже понад 10 років.

Зараз вона викладає як дорослим, так і дітям. Йогу для найменших вона відкрила завдяки молодшому сину.

«Обидва мої сини займалися спортом, танцями. Я їх залучала до йоги, але старший не дуже хотів на неї ходити. А от у молодшого несподівано почалися напади сильного головного болю. Я спершу думала, що це він просто до школи ходити не хоче. Втім, в мене закрадався сумнів, адже у нас була домовленість – коли я бачу, що дитина втомилася, то він може залишитися вдома і не треба щось вигадувати. Тому ми пройшли купу лікарів, здали аналізи, все добре. І от якось я поїхала на семінар йоги до свого московського викладача. Ми тоді навчалися тайського масажу. Викладач подивився мою дитину і виявилося, що в сина одна нога трошки довша за іншу. Йому треба було робити масажі та зміцнювати м´язи, аби не було цього перекосу. Вдома займатись цим складно. Тоді я запропонувала сину походити на йогу, він погодився», – каже Анна Приходько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Денис Домоцький – педагог, який із учнями на «ти»

Таким чином у її школі з´явилася дитяча група. Тут діти не просто повторюють вправи, а вчаться правильного виконання й того, як їх комбінувати.

121107556_338315987398272_6764767486175520460_n

Син пані Анни ходив на йогу приблизно три роки. Зараз згадує ті часи, як найцікавіший період. Оскільки йога для малечі проходить в ігровій формі. Долучалися до занять і його друзі.

Чоловік же Анни Приходько наразі цією справою не зацікавився. Однак дружина дотримується тієї думки, що нав´язувати йому свій світогляд не варто.

Окрім цього, Анна Приходько – вегетаріанець. Вона свідомо відмовилась від вживання м´яса.

«Я помітила, що коли починаю вживати м´ясо, то мій фізичний та психологічний стан погіршується. Адже коли ти довго займаєшся йогою, то вже можеш це відчувати. Тому я відмовилась від цього продукту виключно заради користі для організму», – пояснює пані Анна.

Йога посприяла і відкриттю талантів. Завдяки їй Анна Приходько почала писати вірші.

«На першому курсі нашого інституту йоги викладають багато різноманітних предметів. Це танці, гітара, оригамі та багато іншого. Їхнє завдання – розкрити в людині таланти. Отак я і почала писати», – ділиться богиня.

121189244_768097380708749_2186072575688151629_n

Вона згадує, що вірші іноді народжуються навіть уночі. Тематика найрізноманітніша. Жінка пише про свої переживання, події з життя та просто викладає в поезії свої думки.

Часто вірші допомагають легко переживати негативні життєві ситуації. За її словами, таким чином енергія трансформується у творчість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: допомога людям, усиновлення, труднощі волонтерства та сенс життя Ірини Корнієнко

Кожного року жінка організовує турніри поезії для дітей, які займаються у її школі, таким чином прищеплюючи їм любов до творчості, аби малеча була розкута та вільна.

«Діти самі придумують номери, підбирають музику. І виконують щось на кшталт танцю, тільки замість хореографічних рухів – вправи. Я, у свою чергу, придумую їм вірші», – зазначає Анна Приходько.

Також чернігівські йоги завжди відзначають природні свята, дні сонцестоянь та інші.

121251998_632491410757744_1786848962613275975_n

Анна Приходько планує і надалі розвивати свою школу. Після закінчення карантину вона разом з учнями хоче вiдновити проведення традиційних виїзних семінарів із йоги в наймальовничіших місцях України, а також відвідати Сицилію.

Окрім цього, жінка поділилась з нашою редакцією одним зі своїх віршів:

Как сложно человеку сделать шаг

Не в неизвестность, всё довольно проще.

И сам себе становится он враг,

Когда свои желания отложены на «после».

 

Энергия уходит в «никуда»,

Теряется весь смысл существованья

Бессонница, депрессия, хандра –

Цена заветного, забытого желания.

 

Потом «кусает локти», «чешет репу»

Украдкой всё вздыхает о былом.

Что, мол, хотел тогда я сделать, да не сделал

Была возможность, было «всё пучком».

 

А что ж не сделал? Чего ждал? Оттягивал зачем минуты?

Потом часы, потом и дни, а дальше и года…

Уходит время. С ним стихает буря

Всех тех желаний. Стихает навсегда.

 

Желания прожиты все в астрале.

На физике: «А воз и ныне там».

И так проходит жизнь… Не уж-то не встречали

Бездельников таких? Идёте не по их следам?)))

(А.Н. Приходько, 11.09.2019г.)

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button