Суспільство

Мінськ, Одеса, Харків: куди чернігівці можуть дістатися потягом?

Цьогоріч чернігівці відпочиватимуть на новорічні та різдвяні свята майже тиждень поспіль. А отже, замість святкового олів’є деякі містяни можуть обрати «валізи – вокзал – відпочинок».

Однак Чернігів має пряме залізничне сполучення лише з кількома великими містами, куди можна було б поїхати. Зокрема, це Одеса, Харків, Мінськ.

2019-12-17_112613

На офіційному сайті «Укрзалізниці» вже розміщений розклад руху поїздів на кінець 2019 року і на весь 2020-й. Найбільш зручний графік можна знайти там.

Тож журналісти ЧЕline зробили невелику підбірку найбільш цікавих місць у кожному з міст, куди напряму можна доїхати поїздом із Чернігова.

Одеса

В Одесі багато визначних місць, головні з них – Потьомкінські сходи, Оперний театр, пам’ятник Дюку. Але найяскравіший одеський символ – дворики. Вони багатоликі, як одесити, різнокольорові, як прапори, й ароматні, як «Привоз».

Вулиця Дерибасівська настільки популярна, що навіть ні з чим її порівняти. На Дерибасівській розташовано багато ресторанів, зимових і літніх кафе, відкритих просто в пам’ятках архітектури.

Аркадія – місце п’янкого сонця та золотистої засмаги, найпопулярніший пляж в Одесі. Жителі назвали цей район на честь гірського регіону Греції, в якому, за легендами, панували щастя, спокій, мир, простота звичаїв.

Із аркади одеської фортеці відкривається чудовий мальовничий вид на морський порт. Місцеві стверджують, що іноді тут можна зустріти привидів, які блукають фортецею от же протягом 150 років.

Харків

У Харкові є десять місць, які варто відвідати кожному туристу. А саме: харківська канатна дорога, парк Горького, сад Шевченка, стадіон «Металіст», Лопанська набережна, Французький бульвар, сквер «Стрілка» та набережна, Майдан Конституції, міська тераса в кафе на майдані Конституції та зоопарк.

Нещодавно в центральному саду в Харкові – навпроти зоопарку – облаштували музичний фонтан із граючими мавпами. Також там відкрили оновлений водоспад.

Мінськ

Мінськ – двомільйонне, але затишне місто. Варто пройтися проспектом Незалежності з монументальними будинками, побувати на однойменній площі, прогулятися історичним центром – Троїцьким передмістям, піднятися на дах готелю «Білорусь» чи то спробувати розваги в парку Горького.

Також варто відвідати «Острів сліз», спортивно-розважальний комплекс «Мінськ-Арена» та Національну бібліотеку Білорусі.

 

Ще статті по темі

Back to top button