Суспільство

Минулого року більше 200 учасників АТО пройшли курс оздоровлення

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін на вчорашньому розширеному засіданні колегії:

— 186 учасників АТО пройшли курс оздоровлення за державні кошти (а це півтора мільйона гривень), 21 особа — за рахунок коштів місцевого бюджету Прилук. Крім того, минулого року за бюджетною програмою місцеві управління соціального захисту уклали 46 договорів з навчальними закладами на здійснення професійної адаптації 177 учасників АТО за професією «водій автотранспортних засобів» різних категорій. На це спрямовано понад мільйон гривень.

Як зазначив Олег Русін, значна увага приділяється психологічній реабілітації. Так, на відповідні заходи було виділено 809 тисяч гривень. Це дало змогу направити 101 особу (постраждалих учасників Революції Гідності та АТО) до реабілітаційних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині учасники АТО отримали у власність 884 земельні ділянки

Також у 2018 році виплачена грошова компенсації для придбання житла 12 родинам загиблих учасників АТО та особам з інвалідністю І-ІІ групи із числа учасників АТО (9,2 мільйона гривень).

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю ЧОДА

Ще статті по темі

Back to top button