Суспільство

Мінус один освітній заклад: на Чернігівщині закрили Сновську гімназію

Рішення про припинення роботи Сновської гімназії ухвалили депутати Чернігівської обласної ради під час сесії 16 травня.

Тож у новому навчальному році в цьому закладі вже не буде ні учнів, ні вчителів, ні шкільних дзвінків.

У повідомленні Чернігівської обласної ради зазначено, що підставою для припинення юридичної особи комунального закладу «Сновська гімназія» є формування оптимальної мережі закладів освіти.

«»Сновська гімназія» є закладом інституційного догляду та виховання, що розрахований на 100 дітей. Станом на 1 квітня 2024 року в гімназії навчаються 40 вихованців, із них 18, згідно із заявами батьків, перебувають за кордоном. З огляду на безпекову ситуацію, освітній процес у 2023/2024 навчальному році здійснюється у дистанційній формі», — інформує облрада.

«Рішення про закриття ухвалене. Ми вже не перший рік чули про те, що наш освітній заклад буде закриватися. У нас навчаються діти з малозабезпечених, багатодітних сімей, ВПО, із родин, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, із сімей, які переїхали з прикордоння Сновської громади. Сиріт і позбавлених батьківського піклування в нас немає.

Наші школярі – з Корюківського району, колишнього Коропського району, Чернігівського району, міста Чернігова», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Яна Тютюнник, директорка Сновської гімназії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині у трьох чоловіків виявили наркотики  

Як уже повідомлялося, оскільки заклад розташовується неподалік кордону, навчальний процес відбувається дистанційно і діти в закладі не перебувають.

«Нині ми завершуємо навчальний рік і перебуваємо в стадії ліквідації. Всі 40 працівників, із яких один мобілізований і 16 педагогів, будуть звільнені.

Із кожним із батьків ми вже провели бесіди щодо подальшого влаштування дітей. Ми пропонуємо їм вибрати заклади інтернатного типу в Чернігівській області. І якщо батьки матимуть потребу, вони звертатимуться, ми допоможемо з передачею документів, будь-якими консультаціями чи іншими підказками.

Наші вихованці не можуть піти до звичайних шкіл, бо в них вдома склалися непрості ситуації. Зокрема, батьки не працюють, родини не мають доходів.

В інтернатному закладі, якби ми навчалися очно, було б цілодобове перебування дітей, забезпечення харчуванням, одягом у межах законодавства», – розповіла Яна Тютюнник.

Що надалі буде з будівлею гімназії, вирішуватиме управління комунального майна Чернігівської обласної ради.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button