Суспільство

Міський палац культури відзначив свій півстолітній ювілей

Цього року він зустрічає свою дату в оновленому стані: в установі утеплюють та покращують фасад, облаштовують новий додатковий вхід, пандуси. Зазнав якісних змін й інтер’єр палацу: ремонти у танцювальних класах, коридорах, реконструкція глядацької зали, покриття сцени, закупівля сучасного звукового обладнання та сценічного реквізиту — це все стало можливим, завдяки злагодженій роботі нової команди директора Ірини Должикової, яка ставить собі за амбітну мету зробити МПК — найкращим та найкомфортнішим концертним майданчиком північної України, повноцінним культурним центром для малечі, творчим осередком Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КП «Палац культури та відпочинку» присвоєно ім’я В’ячеслава Радченка

Робота команди Міського палацу культури цього року отримала всеукраїнське визнання — МПК здобув статус «Лідера року» Національного бізнес-рейтингу.

«Наш Палац — як перлина для всього Чернігова. Тут є все, що потрібно для розвитку дитини — усі види мистецтв, навіть з вересня до нас переїхала образотворча студія «Колібрі». Також ми плекаємо і активності для людей зрілих. Зокрема, для них у нас є можливість для заняття танцями!» — повідомила директор МПК Ірина Должикова.

На жаль, через карантинні обмеження — святкування ювілею Міського палацу культури теж зазнало коригувань. Його поєднали з урочистостями до Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва. Тому, вручення пам’ятних відзнак, грамот, подяк від Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівської обласної ради та Чернігівської міської ради і її структурних підрозділів проходило у камерній «домашній» обстановці на сцені палацу.

Відзнаки отримали понад шість десятків працівників Палацу, 16 з них — за особливі досягнення: багаторічну працю в МПК. Найбільших старожилів — двоє: керівник Заслуженого народного аматорського хору «Десна» Микола Олексієнко, який пропрацював у Палаці 47 років та Григорій Горбачук, керівник народного аматорського ансамблю танцю «Дружба», який тут трудиться вже 46 років.

За інф. КП «Міський Палац культури імені В’ячеслава Радченка»

Світлини Віктора Кошмала

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button