Суспільство

Місцеві бюджети мають підтримати людей та допомогти бізнесу відновитися, — депутат облради

*Актуально

Всі соціологічні опитування свідчать, що у більшості українців в найближчі кілька тижнів закінчаться заощадження, тож, за умов прогнозованого продовження карантину, багатьом просто нема буде за що жити.

Як повідомив депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Сергій Баришовець, центральна влада готує кредитні механізми, які, як очікується, допоможуть вижити середньому та малому бізнесу. На нараді у президента вже обговорили створення інструментів для кредитування нових підприємців та підтримки наявних завдяки кредитним канікулам і компенсації відсотків за кредитами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращий захист – для медиків Сновської громади

Водночас «Наш край» ініціює запровадження підтримки на місцевому рівні. У тих радах, де ми маємо своїх представників, партія ініціюватиме послаблення для підприємців місцевих податків та зборів, відтермінування їх сплати та пришвидшення адміністративних процесів.

«Ми будемо пропонувати скасувати оренду комунальних приміщень, яким користується бізнес; відновлювати безпечну торгівлю на сільськогосподарських ринках; наймати місцевих жителів на заплановані ремонти та будівництво доріг, мостів, шкіл, а також на прибирання та санітаризацію наших міст та сіл; надавати пріоритет у закупівлі товарів та послуг саме місцевому бізнесу», — підкреслив Сергій Баришовець.

Особлива увага також буде приділена тому бізнесу, хто зараз підставляє плече у боротьбі з поширенням коронавірусу і нашим медикам.

«Ми також ініціюємо бюджетну й іншу підтримку тим громадянам, які опинилися у нужденній ситуації через ізоляцію. Від того, як спільно сьогодні місцевий бізнес та влада зможуть налагодити співпрацю – залежить безпека та добробут наших громад», — зазначив депутат від «Нашого краю».

«Наш край» уже зараз створює групи підтримки місцевих лікарів із місцевих підприємців та господарників, а також щодо дієвої підтримки самих підприємців.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button