Суспільство

Міцне здоров’я чи відраза на все життя: як спортивні секції впливають на майбутнє дітей

Усі батьки хочуть, щоб їхні діти були здоровими та сильними. Щоправда, аби так було, треба докласти зусиль. Тож невипадково батьки задумуються, в яку спортивну секцію віддати нащадка. І тут важливо не помилитися. Адже часто дорослі підсвідомо хочуть, щоб діти втілили в життя їхні давні нереалізовані бажання.

«Одне з важливих побажань батькам – бути завжди уважними до своєї дитини. Важливо зважати на її інтереси, таланти та потреби, а не прагнути втілювати власні амбіції чи нереалізовані бажання дитинства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадки історії: на Чернігівщині є цікаві поховання

Якщо визначилися з вибором секції, то треба насамперед розуміти: спортивні заняття розвивають дитину фізично (а отже, й цілісно), здатні знімати психологічне напруження, компенсувати гіподинамію. Вони важливі для дітей із підвищеною активністю, аби позбутися зайвої енергії, і для малорухливих, спокійних діток – для профілактики зайвої ваги. Якщо це заняття в команді – дитина набуває навичок взаємодії в колективі, досягнення спільної мети. Зокрема плавання розвиває фізично, формує важливу корисну життєву навичку. Та й для хребта, імунітету загалом користь неабияка. Танці, хореографія, музична школа, театральна студія сприяють формуванню відчуття ритму, естетичного смаку, подоланню почуття сором’язливості», – пояснює кандидат психологічних наук Юлія Примак.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button