Суспільство

Між Сновськом та Березною відремонтують понад 11 кілометрів автотраси

На Чернігівщині у Сновському районі стартував поточний середній ремонт автошляху регіонального значення Р-83 Славутич-Любеч-Ріпки-/М-01/-Городня-/Н-28/- Сновськ-Корюківка-Семенівка-Костобобрів-Чайкине-/Н-2 7/ в напрямку cелища Березна. Загальна протяжність ділянки, що підлягає ремонту, – 11,5 кілометра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині ремонтують дороги

Даний відрізок автодороги – IV категорії, має асфальтобетонне та чорно-щебеневе покриття. Відсутність протягом тривалого часу ремонту призвело до утворення значних дефектів та ушкоджень дорожнього одягу – колійності, викривлення поперечного профілю, суцільних тріщин тощо, що суттєво погіршило безпеку та комфортність проїзду.

З огляду на підвищену інтенсивність руху – понад півтори тисячі автомобілів на добу – ремонт цього відрізку дороги є важливим як для водіїв, так і пішоходів.

Автодорога сполучає міжнародну трасу М-1, національні автошляхи Н-27, Н-28 та регіональний Р-65. Слугує перепускним маршрутом руху між прикордонних автомобільних КПП «Сеньківка», «Миколаївка», «Грем’яч» та низкою міжнародних залізничних контрольних пунктів пропуску, в тому числі КПП «Сновськ». Сполучає ряд адміністративних центрів – обласний і районні. Ділянка дороги Р-83 включена до державного туристичного маршруту «Намисто Славутича», а також є соціально важливим об`єктом – забезпечує проїзд шкільних автобусів та екстреної медичної допомоги.

До уваги водіїв! З огляду на працюючу спецтехніку, на дорозі можливі ускладнення транспортного руху. Просимо обов’язково звертати увагу на попереджувальні знаки.

За матеріалами 

Служби автомобільних доріг у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button