Суспільство

Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру до Чернігова

До начальника Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса завітали сьогодні представники скаутської організації «Пласт». Місія приємна — передача Вифлеємського вогню миру, що поширюється світом напередодні різдвяних свят.

Начальник ОВА подякував пластунам за те, що вони продовжують традицію, яка цьогоріч має неабияке значення для українського народу, символізуючи не тільки добро, а й єдність та незламність у боротьбі з підступним ворогом.

«Вифлеємський Вогонь несе Мир. А він у жовто-блакиті», — наголосив В’ячеслав Чаус.

Зазначимо, що Вифлеємський вогонь миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Її ідея полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа — Вифлеємі. Вогонь, що символізує тепло, мир, злагоду і сподівання, Україною, від міста до міста, офіційно з 1999 року поширюють пластуни — українські скаути.

Як повідомляється на Facebook-сторінці «Пласт – український скаутинг», словацькі скаути передали Вифлеємський вогонь миру українським пластунам 11 грудня на міжнародному пункті пропуску «Малий Березний – Убля», що на Закарпатті.

В ніч на 12 грудня приймали Вифлеємський вогонь миру і на польсько-українському кордоні від скаутів з Польщі. Зараз він шириться всією Україною. Зокрема, раніше Вогонь від пластунів уже отримав Президент України Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Передали його українські скаути і до Кабінету Міністрів та Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітки з Чернігівщини отримали солодкі «миколайчики»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button