Суспільство

Молитва за перемогу і мир: у Чернігові побував Епіфаній

В неділю, 10 квітня 2022 року, предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній прибув до визволеного від російських загарбників Чернігова аби розділити тут з вірянами радість спільної молитви та богослужіння.

Про це ієрарх заявив у себе на фейсбуці, передає Еспресо.TV.

«Після страшних тижнів облоги російськими військами, щоденних обстрілів та бомбардувань, які вони пережили, до цього давнього і славного міста і до всього Сіверського краю повертається якщо ще не остаточний мир, — бо озлоблений і підступний ворог залишається близько — то свобода. Чернігів за збереження своєї свободи заплатив страшну ціну сотень забраних російськими душогубами життів, ціну великих руйнувань і страждання», — зазначив Епіфаній.

Він наголосив, що чернігівці героїчно прикрили собою Київ.
«Перемога захисників Чернігова та його мешканців, які мужньо відстояли це княже і козацьке місто, врятувала значно більше життів, зупинила навалу ворожої орди в її русі до столиці, зламала кремлівський план швидкого знищення нашої державності. Ворог готував і Чернігову, і Києву, і досі готує для всього українського народу долю Маріуполя, долю Бучі, долю Ягідного і Новоселівки та інших міст, містечок і сіл нашої Батьківщини, куди він увійшов», — додав очільник ПЦУ.
«Бачачи ті страждання, руйнування, звіряче насильство і ширення смерті, які Росія несе до кожного куточка України, до якого ще здатна дотягнутися, ми ще краще розуміємо, що лише боротьба з агресором, вигнання його з нашої землі здатні принести нам справедливий мир», — наголосив митрополит Епіфаній.

Ще статті по темі

Back to top button