Суспільство

Молодь Чернігівщини взяла участь у національно-патріотичному семінар-тренінгу «Державотворець»

У період із 24 по 26 серпня 2019 року у Хотівській громаді, що на Київщині, відбувся національно-патріотичний семінар-тренінг «Державотворець», присвячений Герою України Левку Лук’яненку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині вандали сплюндрували нововстановлену пам’ятну дошку Левку Лук‘яненку

У межах заходу 30 дітей із різних районів Чернігівщини взяли участь у фестивалі «ВОЛЯ ФЕСТ» присвяченому Л.Лук’яненку. Під час заходу відбулися зустрічі з провідними істориками, діячами культури, мистецтвознавцями, колекціонерами та учасниками АТО: президентом історичного клубу «Холодний яр» Романом Ковалем, дослідником історії Владиславом Карпенком, засновником гурту «Хорея козацька» Тарасом Компаніченком, воїном московсько-української війни кобзарем-лірником Яремою.

Також до вечірньої ватри завітала дружина Левка Григоровича пані Надія Лук’яненко. Поміж теоретичними лекціями молодь навчалася основ туризму, самозахисту, культури поводження зі зброєю та медицини, вчилася влучно стріляти з пневматики та грала в страйкбол і теренову гру. Під час заходу діти отримали навички самозарадності, самостійності та командної роботи, проживання в природних умовах і готування смачних страв.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button