Суспільство

«Молодіжна рада року»: сновська молодь виборола перше місце

На Чернігівщині живе талановита і завзята молодь, яка вміє досягати цілей, реалізовувати різні проєкти, працювати та навчатися. Усе це – і про Молодіжну раду Сновська (САМ), яка посіла перше місце в номінації «Молодіжна рада року».

Нещодавно відбулася офіційна церемонія нагородження переможців конкурсу «Золотий фліпчарт», який проводила команда ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Taiwan Foundation for Democracy. Захід відбувся в креативному кластері «NA пошті», де зібралися громадські активісти з усієї України.

Програма була доволі насиченою. Зокрема, було оголошено переможців конкурсу за результатами онлайн-голосування й експертного оцінювання в різних номінаціях, у тому числі – в номінації «Молодіжна рада року».

За результатами онлайн-голосування місця розподілилися так:

1 місце – Молодіжна рада «Сновська активна молодь» (САМ)

2 місце – Молодіжна рада при Вертіївській сільській раді

3 місце – Молодіжна рада при Миколаївській міській раді

Підсумки експертного оцінювання:

1 місце – Молодіжний конгрес Зборівської міської ради

2 місце – Молодіжна рада Славської ТГ

3 місце – Молодіжна рада «Сновська активна молодь» (САМ)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий письменник Сашко Дерманський приїхав до чернігівських дітей (Фото)

«Загалом було кілька конкурсних номінацій – на кращий молодіжний проєкт, волонтерську організацію, громадську організацію та інші. Натомість ми вирішили позмагатися саме в номінації «Молодіжна рада». Оскільки ми торік доволі активно працювали – фактично від самого початку повномасштабного вторгнення. У нас було дуже багато волонтерських ініціатив втілено і кілька проєктів спільно з громадською організацією «Лампа» реалізували. До речі, у конкурсі брали участь молодіжні ради не лише з Чернігівщини, а й з інших областей України. Конкуренція була серйозна», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Ірина Єрмоленко, голова Сновської молодіжної ради.

Наразі сновській молоді важливо не втратити здобутих позицій і надалі працювати ще наполегливіше, аби зберегти лідерство.

«На майбутнє плануємо втілювати в життя плани, ідеї та задуми, щоб підтримувати наш статус «Молодіжної ради року».

Найближча перспектива – наша Молодіжна рада відкриває безкоштовні курси підготовки до НМТ, це комп’ютерне онлайн-тестування, що нині є альтернативою ЗНО. Також разом із громадською організацією «Лампа» продовжуємо втілювати проєкт CLEAR. Зокрема цієї суботи, 8 квітня, запрошуємо людей похилого віку на майстер-клас із виготовлення великоднього декору.

Також у співпраці з громадською організацією розпочинаємо один гуманітарний проєкт. І принагідно дякуємо всім, хто голосував за нашу активну молодь», – сказала вона.

Тож попереду – ще купа самовідданої роботи. Адже всі знають, що закріпити позиції суттєво важче, ніж здобути.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Молодіжна рада Сновська

Ще статті по темі

Back to top button