Суспільство

«Мова завжди на часі!»: в Корюківці запрошують на унікальну виставку та дискусію

У суботу, 3 серпня, о 12:00 у Корюківці в молодіжному центрі «КУБ» відкриється виставка «Мовні вправи», роботи для якої надали українські митці та мисткині. Усі твори присвячені темі мовної ідентичності, деколонізації та важливості української мови в повсякденному житті.

Між тим, виставка ця не є звичайна, бо передбачається не тільки споглядання мистецьких творів, а й інші цікаві заходи.

За словами Володимира Онищука, директора Корюківського молодіжного центру «КУБ», такі виставки відбудуться не тільки в Корюківці, а й у Чернігові та Бобровиці.

«Оскільки у своїх стратегічних цілях ми маємо й популяризацію культурної спадщини та патріотичне виховання молоді, то не проґавили нагоду – і виставка в МЦ «КУБ» відкриється.

Безпосередньо виставка складається з творів українських художників, які переосмислюють колоніальний досвід української нації. Серед них Алевтина Кахідзе, Оля Федорова, Михайло Алексеєнко, Елтуран Мамедов та інші. Окрім картин, є також аудіо- та відеороботи на мовну тематику», – докладніше прокоментував для ЧЕЛАЙН Володимир Онищук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виживання взимку: чи допомагають нині жителям Чернігівського прикордоння дровами

День відкриття виставки обіцяє бути напрочуд цікавим. Адже вже анонсована дискусія на тему: «Мова завжди на часі!» зі спікерами: головою громади Ратаном Ахмедовим, журналістом і письменником Павлом Солодовником та науковою співробітницею історичного музею Катериною Онищук.

«Крім того, ми перевіримо знання мови, граючи в популярну просвітницьку настільну гру «ГРА СЛІВ»!

Сама ж виставка розміщуватиметься в нашому центрі впродовж місяця, і в цей час ми проводитимемо заходи, пов’язані з мовою, наприклад, дебатний турнір. Цілком імовірно, що й до Дня незалежності якийсь патріотичний захід проведемо», – зазначив Володимир Онищук.

До речі, заходи патріотичного спрямування для «КУБу» – не новина.

«Намагаємося постійно бути на гребені хвилі. Тим паче, в нинішніх реаліях усім зрозуміло, що за мову можна не тільки жити, а й помирати», – сказав Володимир Онищук.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button