Суспільство

«Муніципальна варта» Чернігова показує фальшиві посвідчення

Влітку минулого року комунальне підприємство «Муніципальна поліція» Чернігівської міської ради було перейменоване на КП «Муніципальна варта». Утім, після перейменування структурного підрозділу посвідчення працівникам замінити забули. Нині вулицями Чернігова ходять люди у формі, але з фактично фальшивими документами. Адже в посвідченнях написано «Муніципальна поліція», тобто структура, якої не існує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муніципальну поліцію замінять «вартою»

У КП «Муніципальна варта» ЧЕline підтвердили, що проблема з посвідченнями справді є.

«Так, дійсно назву було змінено, проте п.3 рішення (http://www.chernigiv-rada.gov.ua/files/moon_varta/rish_nazva.jpg) передбачається автоматична зміна назви в усіх рішеннях (тож слід вважати – в усіх похідних документах від цих рішень). Заміна посвідчень планується і буде здійснена по мірі доступності фінансування відповідних видатків», – зазначають у «Муніципальній варті».

29136552_745924072282132_116205184916389888_o

Нинішні посвідчення фактично є фальшивими, зазначає чернігівський правозахисник Микола Торбєєв.

«У структурі органів Чернігівської міської ради не існує комунального підприємства з такою назвою. Пред’явник цього службового посвідчення ідентифікує себе з неіснуючою юридичною особою. Тому виконання його вимог на момент пред’явлення не є обов’язковими. Весь його статус у такому випадку прирівнюється до статусу громадянина», – зазначає Микола Торбєєв.

У цій ситуації дивують два факти. По-перше, чому досі міська рада не звернула увагу на катавасії з посвідченнями? По-друге, невже для заміни посвідчень потрібні колосальні гроші? Хоча з амбіціями влади – все може бути.

Ще статті по темі

Back to top button