Суспільство

На Бюджет участі вже подано чотири проєкти від чернігівців

Нагадуємо, що у Чернігові до 31 травня триває прийом проєктів у рамках Програми реалізації Громадського бюджету (Бюджету участі). Наразі в системі «Громадський проект» вже зареєстровано 4 проєкти від чернігівців на загальну суму понад 4,5 млн грн.

Звертаємо увагу, що подати свою ідею, яка може покращити наше місто, окремий район чи вулицю, може кожен громадянин України, який досяг 16 років і отримав український паспорт. Від одного автора приймається не більше однієї пропозиції. Проєкт може стосуватися лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Чернігова і є загальнодоступним і безкоштовним для всіх мешканців міста.

Цьогорічні проєкти, які наберуть від чернігівців найбільше голосів у загальноміському голосуванні (у вересні), наступного року будуть реалізовані за рахунок коштів міського бюджету. На їх втілення передбачатиметься загалом 18 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсьогодні змінюється схема організації дорожнього руху на перехресті Шевченка-Малиновського у Чернігові

Наразі профільними управліннями міської ради надаються консультації усім бажаючим взяти участь у написанні проєктів Громадського бюджету. Так, 12 травня, провели міні-консультацію для проєктантів, які планують подати пропозиції на тему сім’ї, молоді та спорту. Понад 20 молодих ініціативних учасників заходу, серед яких представники волонтерської спільноти, студенти, школярі, Молодіжної ради при Чернігівському міському голові, прийшли на зустріч не просто з запитаннями, а вже з 7 підготовленими проєктами. Присутні дуже активно обговорили базові засади Бюджету участі, формулювання завдань, мети, опису проєктів і дуже багато іншого.

Якщо виникають питання, проконсультуватися можна також у відділі звернень громадян міської ради за адресою вул. Шевченка, 9 (з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00, перерва з 13.00 до 14.00). Телефон для додаткових консультацій — (0462) 677-064.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button