Суспільство

На Чернігівщині безробітні займаються благоустроєм

Від початку року участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли 5,7 тис. безробітних області. Більшість працювала на роботах із благоустрою – люди прибирали кладовища, займалися вирубкою, розчищенням й утриманням у належному стані придорожніх смуг, у зимові місяці – розчищали сніг.

Про це повідомляє обласний центр зайнятості.

Крім того, 235 осіб працювали в органах соціального захисту та допомагали під час оформлення субсидій, 83 – виконували підсобні роботи на будівництві та займались ремонтом дошкільних закладів, лікарень і будинків культури, 49 безробітних громадян допомагали сім’ям учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки в середньому отримують безробітні на Чернігівщині

Цього року перелік громадських робіт поповнився ще одним видом – «екологічний захист навколишнього середовища». Протягом січня-жовтня 2019 року до таких робіт залучено 1114 осіб. Вони здійснювали збір вторинної сировини, а саме: макулатури, поліетилену та поліетиленових пляшок. І таким чином робили довкілля чистішим.

При цьому 714 громадян після участі в таких роботах працевлаштовані на постійне місце роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мені безробітні жінки власноруч створювали ляльку-мотанку

На роботах тимчасового характеру в сільському та лісовому господарствах, переробній промисловості цьогоріч було задіяно майже 1,5 тис. безробітних.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button