Суспільство

На Чернігівщині більше як 4000 домогосподарств отримали безоплатні дрова від держави

У Чернігівській області 4354 домогосподарства отримали безоплатні дрова від держави. Минулого року уряд за ініціативи Мінреінтеграції затвердив розподіл субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам для забезпечення населення територій, прилеглих до зони бойових дій, безоплатними дровами для обігріву осель у зимовий період. Про це повідомляють у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.

Відтак, Чернігівська область отримала 26,86 млн грн. Кошти були перераховані бюджетам Сновської, Семенівської, Городнянської та Новгород-Сіверської територіальних громад, відповідно до заявок мешканців.

Списки отримувачів палива (йдеться про найбільш уразливі верстви населення) формували безпосередньо в самих громадах. Усі чотири громади уклали договори постачання з місцевими підприємствами лісозаготівлі (три державні та п’ять райагролісгоспів), що здійснюють доставку деревини населенню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запаслися дровами та чекають на Перемогу: вісті з сіверської глибинки

Закупили майже 22 тисячі кубометрів дров – по 5 м3 на домогосподарство. Наразі всі договори виконано в повному обсязі. Загалом, як повідомляє Мінреінтеграції, протягом минулого року уряд забезпечив мешканцям прифронтових регіонів майже 200 тисяч кубометрів паливної деревини.

Ще статті по темі

Back to top button