Суспільство

На Чернігівщині частина підприємств поступово повертається до роботи

На Чернігівщині частина виробників, діяльність яких у час активних бойових дій була призупинена, поступово повертаються до роботи.
Зокрема, наприкінці квітня розпочала роботу Прилуцька тютюнова фабрика. У BAT Україна, ретельно проаналізувавши ризики і загрози, вирішили зробити це поетапно.
«У ці важкі часи нам необхідно задовольняти попит наших українських та іноземних повнолітніх споживачів та підтримувати функціонування української економіки. Робота на Прилуцькій фабриці здійснюється з дотриманням усіх вимог безпеки, комендантської години та інших обмежень воєнного стану. Ми постійно відстежуємо розвиток безпекової ситуації в місті Прилуки та Чернігівській області та будемо адаптувати свою діяльність до змін», — повідомляє на офіційному сайті пресцентр компанії.
Відновив роботу й завод пластівців у Михайло-Коцюбинському «Добродія Фудз». Його власник, компанія «Agricom Group», на сторінці у Facebook відзначила:
«Наразі ми відновлюємо експорт вівсяних пластівців і плануємо в короткі строки вийти на 100%-ві виробничі потужності. Також щотижня «Добродія Фудз» відправляє гуманітарні продуктові вантажі до різних регіонів України, населення яких потребує цього».
Після відступу ворога до 15-20% полів підприємства (1,5-2 тисяч га) потребували розмінування. Над цим ведеться активна робота.
Поступово оживає і чернігівський елеватор «Млибор», що входить до Чернігівського кластера компанії ІМК. У час жахливих обстрілів і бомбардувань Чернігова він став бомбосховищем для кількох сотень чернігівців.
«Понад 300 містян, зокрема близько 70 дітей, знайшли на елеваторі ІМК захист. 46 ворожих снарядів влучили в будівлі елеватора. Напис «ЗДЕСЬ ЛЮДИ» не завадив російським нелюдам бомбити підприємство. Сьогодні ми усуваємо завдані будівлям і обладнанню пошкодження. Намагаємося провести ремонтні роботи власними силами й плануємо завершити протягом кількох тижнів. Уже незабаром прийматимемо новий врожай!» — зазначено на сторінці «Працюй в ІМК» у соціальній мережі.

Ще статті по темі

Back to top button