Суспільство

На Чернігівщині чоловік прихистив у себе двох лебедів

24 грудня Василь Чигринець приїхав у Студенець (село на Городнянщині), щоб випробувати цьогорічний лід на міцність. Тут його чекав сюрприз. По замерзлому озеру ходили два знесилені лебеді. Пернатих спіймати вже не так і легко, але вони були настільки виснажені, що майже не пручалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські надзвичайники врятували лелеку, який потерпав від холоду (Фото)

«Я бачу, що озеро повністю замерзло, вижити птахам не вдасться, тож почав їх ловити, — розповів він.Це було непросто — довелось загнати птахів у корчі. В одного з них крило було майже без пір’я. На березі та поверхні озера було видно сліди лисиці та обмерзлі пір’їни. Може, це саме вона намагалася їх спіймати».

Через волонтерів Городнянської громадської організації по захисту тварин і рослин «Милосердя» чоловік хотів прилаштувати лебедів у Менський зоопарк, де за ними б доглядали професіонали. Але звідти повідомили, що птахів можуть прийняти до себе лише за умови, що вони поранені. Тому Василь Чигринець вирішив самостійно дбати про врятованих лебедів до самої весни, щоб з першим теплом вони могли повернутися на волю.

Джерело: «Новини Городнянщини»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button