Суспільство

На Чернігівщині дикі тварини отримали з повітря понад 680 тисяч доз вакцини проти сказу

В Чернігівській області завершилась кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин від сказу за допомогою авіатранспорту.

За спеціально розробленими маршрутами над лісовими та сільськогосподарськими угіддями регіону поза територіями населених пунктів і водойм протягом тижня розповсюджено 683 тисячі доз вакцини. Зроблено це за допомогою чотирьох літаків АН-2. Загальна площа угідь, охоплених пероральною імунізацією, перевищила 27320 квадратних кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диких тварин Чернігівщини «нагодували» вакциною проти сказу

За розрахунками спеціалістів, на один квадратний кілометр потрапило 20-25 брикетів з поживною принадою, всередині якої знаходиться блістер, що містить антиген.

Такий метод профілактики, за словами фахівців Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, використовується в регіоні третій рік поспіль і є досить результативним у боротьбі проти одного з найнебезпечніших інфекційних захворювань тварин. Він позитивно впливає на епізоотичну ситуацію в області, зокрема сприяє скороченню кількості неблагополучних пунктів і зменшенню випадків сказу серед диких та домашніх тварин. До прикладу, у 2018 році на території області було зареєстровано 77, у 2019 — 12, а в нинішньому році — лише два випадки захворювання на сказ.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Держпродспоживслужба

Ще статті по темі

Back to top button