Суспільство

На Чернігівщині доцільно створити більше ніж 4 райони, – депутатка облради Ольга Чередник

*Актуально

На Чернігівщині в межах проведення адміністративно-територіальної реформи варто створити більше ніж 4 райони. У цьому переконана керівниця фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

За її словами, в облдержадміністрації зараз розглядається варіант поділу території Чернігівщини (або об`єднання наявних районів) на 4 адміністративні одиниці – Чернігівський, Ніжинський, Прилуцький і Північний райони. Якщо адміністративні центри перших трьох районів зрозумілі, то в Північному районі на роль центру можуть претендувати кілька міст.

«За основу створення районів взято кількість населення (150 тис.) і площу, але, приміром, щодо віддалі від населених пунктів до центру району не більше як 60 км – ця позиція не дотримана», – пояснила Ольга Чередник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщину «кроять» без думки людей: скільки районів залишиться в області (Відео)

Крім того, на її думку, важливо врахувати не тільки статистичні дані населення і площ територій, а й соціально-економічні особливості, бюджетні можливості та перспективи розвитку нових адміністративних одиниць. «Такий підхід не може бути життєспроможним, адже реформа повинна покращити життя місцевих жителів, а не ускладнити доступ до різних послуг. Варто думати не про цифри, а реальних людей», наголосила депутатка від «Нашого краю».

Ольга Чередник зазначила, що найкраще створити та розглядати кілька моделей районування Чернігівщини, аби обрати найкращий і найбільш оптимальний варіант. «Чому тільки 4 райони і зациклюватися на цій пропозиції? Може, варто подивитися, які у нас будуть можливості, якщо в регіоні створити 5-6 чи 7 районів?», сказала вона.

До речі, частина депутатів Чернігівської облради теж скептично оцінює 4 райони в області, що за територією є однією з найбільших в Україні. Ольга Чередник сподівається, що в ОДА дослухаються до пропозицій обласної ради, а процес обговорення нового районування території Чернігівської області буде публічним.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button