Суспільство

На Чернігівщині готуються до погіршення погодних умов

У зв’язку з проходженням атмосферних фронтів через територію Чернігівської області сьогодні, 5 лютого, у Чернігові та області очікується посилення вітру до 15-20 м/с, місцями хуртовина, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області прогнозують морози та снігопад

Внаслідок надходження холодного повітря з півночі, очікується зниження температури повітря вночі 6-7 лютого до 4-9º морозу, 8-9 лютого – до 7-12º морозу, вдень 7-8 лютого – до 1-6º морозу.

Для підтримки відповідного стану автошляхів Службою автомобільних доріг області підготовлено відповідну кількість снігозбиральної техніки (піскорозкидачі, солерозподілювачі, навантажувальна техніка, бульдозери), повністю забезпечена потреба у протиожеледевих матеріалах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів та область накриє негода

Додатково для надання допомоги у разі потреби приведені у готовність підрозділи Управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в області. Протягом 5-6 лютого посилено працюватиме патрульна поліція, щодобово залучатимуться групи додаткового реагування.

 

На зимовий період на випадок погіршення погодних умов на автошляхах Чернігівщини визначено 41 майданчик відстою транспортних засобів, де водії можуть перечекати, не наражаючи себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку.

2020_02_04_maidanchiki

Першочергова увага за погіршення погодних умов та можливої ожеледиці приділятиметься проблемним ділянкам — це аварійно-небезпечні підйоми та спуски з крутим ухилом. На мережі державних автодоріг у Чернігівській області це:

  • Н-07 Київ – Суми – Юнаківка, ділянка км 179+000 – км 190+000 (Тростянецька та Срібнянська балки) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
  • Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч, ділянка км 153+600 – км 155+400 (с. Стахорщина) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
  • Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч, ділянка км 192+100 – км 194+600 (с. Ковпинка) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
  • Р-65 КПП “Миколаївка” – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП “Катеринівка”, ділянка км 77+670 – км 78+250 (с. Путівськ) – рух вантажних автомобілів з причепами та напівпричепами заборонений, рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
  •  Т-2-19 Холми – Авдіївка – Оболоння, ділянка км 27+200 – км 33+200 (с. Понорниця) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів.

1

На час погіршення погодних умов дорожнє господарство області знаходитиметься у режимі цілодобового чергування. Планується проведення робіт з обробки покриття протиожеледними матеріалами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Служби автомобільних доріг та Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи

Ще статті по темі

Back to top button