Суспільство

На Чернігівщині громада відстояла школу

Цього літа над рибинською дев’ятирічкою нависла загроза закриття. Станом на 2 липня у ній було лише 23 учні, а функціонування закладу можливе за умови навчання не менше 25 дітей. Та несподівано ситуація змінилася, і на сьогодні в школі вже 28 вихованців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська школа №35 матиме два сучасних спортивних майданчики

Начальник відділу освіти, культури і туризму РДА Юлія Сита розповіла, що громада не давала згоди на закриття школи. Але якби на 1 вересня у закладі було менше 25 учнів, то держава припинила б виділяти субвенцію на його утримання. І тут два виходи: або закриття, або фінансування сільською радою.

«Причому, першого класу з двома дітлахами ми б не відкрили за будь-яких обставин, – каже Юлія Сита. – Забрати рибинських учнів могли Сядрине, Холми або Б. Слобода. Корюківська ОТГ навіть пообіцяла комфортний автобус для підвезення школярів до Сядринської школи. Але активні сільчани вирішили знайти учнів… Знайшли аж п’ятьох: троє підуть до першого (і тепер буде повноцінний перший клас) і по одному до п’ятого і сьомого. Двох своїх дітей шкільного віку забрали із Сядриного, та ще одного дошкільника, котрий їздив до цього ж села в дитсадок. Ще двох малюків, яким на перше вересня не виповниться шість років, батьки погодились раніше віддати до школи».

Джерело: Маяк

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button