Суспільство

У День закоханих на Чернігівщині очікують традиційного буму весіль

Час сміливих вчинків, відвертих зізнань і щирих обіцянок невпинно наближається. Тож є припущення, що 14 лютого, в День закоханих, чимала кількість пар змінить не лише статус у соцмережах, а й життя – укладуть щасливі шлюби.

У найромантичніший день року Міністерство юстиції України приготувало подарунок для закоханих – захід «Кохання поза часом». Під час акції двері визначених відділів державної реєстрації актів цивільного стану будуть відчинені з 08:00 до 20:00. Зокрема пари зможуть:

  • подати заяву на реєстрацію шлюбу;
  • взяти шлюб, якщо процедура призначена на вищевказаний день.

«Міністерство юстиції започаткувало таку акцію у 2018 році. Оскільки День закоханих має свою особливу магію, то люблячі серця завжди хочуть зробити його незабутнім. До того ж, цього дня заведено своїм половинкам дарувати приємні подарунки. Тож наша акція – це також подарунок закоханим, навіть якщо свято припадає на вихідний, зокрема цьогоріч – на неділю.

У нас визначено один відділ, який працюватиме у свій вихідний. Це Чернігівський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану. Він працюватиме з 8-ї ранку до 20-ї вечора. До цього відділу станом на сьогодні, 28 січня, вже подано п’ять заяв про реєстрацію шлюбу саме 14 лютого.

Але в нас по всій Чернігівській області є відділи, до яких також були подані заяви з бажанням зареєструвати шлюб саме 14 лютого, станом на сьогодні їх 10. Тому 14 лютого працюватимуть не тільки Чернігівський міський, а й ті відділи, до яких подані заяви про укладання шлюбу», – розповіла Вікторія Аксьон, головний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Чернігівській області Управління державної реєстрації Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції міста Суми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині випустили календар із сучасниками-знаменитостями (Фото)

За її словами, в Чернігівській області у 2019 році саме 14 лютого було зареєстровано 50 шлюбів. А в 2020-му – 41 шлюб. Для одного дня – це показники великі. В інші дні люблячі серця не настільки охоче укладають шлюби.

Також Вікторія Аксьон зазначила, що нинішня пандемія коронавірусу на бажання створювати сім’ї жодним чином не впливає.

«Це тимчасові перепони. А для кохання немає жодних перепон. Поєднати долі можна навіть к період карантину чи локдауну. Працюємо в звичному режимі, але із дотриманням карантинних норм.  Відвідувачів приймаємо за попереднім записом.

Молодятам можемо і святковий настрій влаштувати. Можемо урочисті обряди виконати чи напівурочисті. Тож коронавірус для нас абсолютно не є тією перепоною, яка могла б стати на заваді створенню родини», – запевнила Вікторія Аксьон.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button