Суспільство

На Чернігівщині ліквідовано деякі підрозділи міграційної служби

У зв’язку з оптимізацією структури Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області з 1 листопада 2023 року ліквідовано деякі територіальні підрозділи. Це Варвинський, Куликівський, Ріпкинський, Семенівський, Сосницький, Срібнянський, Сновський, Талалаївський сектори УДМС у Чернігівській області.

«Попри це, оформити паспортні документи можна у будь-якому підрозділі міграційної служби, незалежно від місця реєстрації. З переліком працюючих підрозділів на території Чернігівської області можна ознайомитися за посиланням: https://dmsu.gov.ua/chernihiv/pidrozdily.html

У разі виникнення питань варто звертатися на телефонну «гарячу лінію» УДМС у Чернігівській області (0462) 666-185», – повідомили ЧЕЛАЙН в УДМС у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціальна пральня – одна з найпопулярніших послуг у Мені серед незахищених верств населення і ВПО

Також нагадали про випадки, коли ID-картка обов’язкова.

«ID-картка видається в разі: досягнення 14-річного віку; втрати або викрадення паспорта: закінчення терміну дії паспорта; зміни інформації; виявлення помилки в інформації; непридатності паспорта до подальшого використання; присвоєння РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття; замість паспорта зразка 1994 року (якщо власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років, із урахуванням особливостей дії воєнного стану в Україні); замість паспорта зразка 1994 року (за бажанням)», – роз’яснюють в УДМС у Чернігівській області.

Водночас законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року. Тобто якщо паспорт-книжечка не має жодних пошкоджень і містить актуальну інформацію – він є дійсним документом й обміняти його на ID-картку можна лише за власним бажанням.

Також варто пам’ятати, що ID-картка видається зі строком дії 4 роки особам віком від 14 до 18 років; зі строком дії 10 років особам, яким виповнилося 18 років і більше.

Для оформлення ID-картки варто звертатися до будь-якого підрозділу ДМС, «Паспортного сервісу» чи ЦНАП, незалежно від місця реєстрації.

Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button