Суспільство

Про сім’ї Чернігівщини в цифрах

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств на початок 2021 року в Чернігівській області проживають 418 тисяч домогосподарств, що становить 2,9% від усіх домогосподарств країни. Більшість із них (61%) проживає в міській місцевості.

Середній розмір домогосподарства області становить 2,3 особи (в Україні – 2,6).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старість, смертність і переважання жінок: сумна статистика медиків

На Чернігівщині найбільшою є частка домогосподарств, які складаються з двох осіб (39%). Мають у своєму складі трьох осіб 25% сімей області, 24% складаються з однієї особи та лише кожна восьма родина налічує четверо і більше осіб.

Найбільш чисельні домогосподарства характерні для західних регіонів країни. Зокрема, кожна друга родина на Закарпатті та кожна третя у Волинській, Івано-Франківській, Львівській і Рівненській областях має у своєму складі чотирьох і більше осіб. Найбільш поширені домогосподарства з однієї особи – в Кіровоградській області.

Довідково: Серед країн ЄС найбільший середній розмір був у домогосподарств Словаччині (2,9 особи) та Польщі (2,8 особи), а найменший (2 особи) – Данії, Німеччини, Фінляндії та Швеції (за даними 2019 р.).

Головне управління статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button