Суспільство

На Чернігівщині літаками розповсюджуватимуть вакцину для диких тварин

У Чернігівській області із 22.09.2019 року розпочинається проведення планової пероральної імунізації м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків єнотоподібних собак) проти сказу.

Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин і людей, яка уражає центральну нервову систему з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами та завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотоподібні та бродячі тварини.

Про це ЧЕline повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Епізоотична ситуація щодо сказу в Україні та області потребує радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах. Вакцинація на території Чернігівської області буде проводитися повітряним розподілом принад із вакциною за допомогою літаків АН-2.

Тому, шановні громадяни, коли ви побачите літак АН-2, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Прохання не брати брикети в руки та не переносити з місця.

УВАГА! Розкидання вакцини здійснюватиметься літаками в лісових і сільськогосподарських угіддях. Тривалість проведення пероральної імунізації залежатиме від погодних умов до охоплення всієї території області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині африканська чума свиней косить диких кабанів

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button