Суспільство

На Чернігівщині майже 55 тисяч безробітних

За результатами вибіркового обстеження населення (домогосподарств) із питань економічної активності в І півріччі 2017 року переважна більшість населення області у віці 15-70 років (423,7 тис.) належала до зайнятого населення.

Кількість осіб, які не мали роботи (прибуткового заняття), але водночас активно її шукали, намагались організувати власну справу та були готові взятися до роботи, тобто належали до безробітних, становила 54,2 тис.

Про це ЧЕline повідомили в Головному управлінні статистики у Чернігівській області.

Економічно неактивними на ринку праці були 281,6 тис. жителів області віком 15-70 років. Цю категорію склали пенсіонери, учні (студенти) денної форми навчання, особи, які виконували домашні (сімейні) обов`язки, не мали потреби в працевлаштуванні тощо.

Рівень зайнятості населення віком 15-70 років збільшився порівняно з І півріччям минулого року на 0,6 в.п. та становив 55,8 % (у середньому в Україні – 56%). Найвищій показник зафіксовано в м.Києві (61,6%), найнижчий – у Волинській області (48,8%).

Рівень безробіття серед економічно активного населення віком 15-70 років скоротився на 0,4 в.п. та становив 11,3% (у середньому в Україні – 9,6%). Вищий, ніж на Чернігівщині, показник рівня безробіття спостерігався у Волинській, Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Тернопільській і Херсонській областях.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button