Суспільство

ТОП-10 найпотрібніших професій на Чернігівщині

У той час, коли деякі українці нарікають на тотальне безробіття, чимало роботодавців, зокрема й Чернігівщини, не можуть знайти потрібних працівників.

За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, цього року найбільше вакансій було в сільському, лісовому та рибному господарствах, переробній промисловості, сферах торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, державному управлінні й обороні, обов’язковому державному страхуванні.

Найменше – у сферах інформації та телекомунікації, операцій із нерухомим майном, добувній промисловості, фінансовій і страховій діяльності, мистецтві, спорті тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Професор ніжинського вишу став «Заслуженим діячем науки»

Отже, ТОП-10 найпопулярніших професій від обласної служби зайнятості: — водії; — продавці; — трактористи; — кухарі; — швачки; — слюсарі, слюсарі-ремонтники; — охоронники; — бухгалтери; — інженери різних галузей; — менеджери.

За словами Лідії Падалки, до цього рейтингу також могли б увійти некваліфіковані працівники (підсобні робітники, прибиральники, сторожі, вантажники).

Загалом протягом січня-серпня 2018 року роботодавці Чернігівщини подали до служби зайнятості 21,9 тис. вакансій. Серед вакансій, які формують базу даних обласної служби зайнятості, – чверть призначається для робітників з обслуговування технологічного устаткування: водіїв, машиністів котелень, трактористів, токарів, складальників верху взуття, рамників тощо.

Кожна шоста вакансія – для працівників торгівлі, сфери послуг і найпростіших професій. Кожна восьма пропозиція роботи – для кваліфікованих робітників з інструментом, а це слюсарі-ремонтники, швачки, електромонтери, електрогазозварники, столяри, муляри.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. =– водії; – продавці; – трактористи; – кухарі; – швачки; – слюсарі…=
    Что вы людям совок пхаете?! Падавай сюды профессии олигархов, моделей… Ну, на худой конец — скотиняк для Верх.Рады и проституток для Европы.

Back to top button