Суспільство

На Чернігівщині можна поспостерігати за популяцією лосів

Наш час характеризується стрімким розвитком різних технологій і осучасненням різних сфер життя. Натомість відпочивати багатьом хочеться подалі від галасу та міської метушні. І такий відпочинок можна знайти не десь далеко, а вдома, на Чернігівщині.  

Наша область особлива, адже маємо унікальний куточок дикої природи – парк «Беремицьке». У парку відтворюють атмосферу, що панувала на цій місцевості в давнину, та поступово заселяють територію птахами і тваринами, які колись тут жили.

Зокрема, в «Беремицькому» можливе те, що не вдасться в інших парках – сфотографуватися з ручними лосями.

246953754_625686311756930_3199169600051086811_n

«Лось європейський – червонокнижний вид, популяція якого стрімко скорочується в Україні. Тварина доволі полохлива і в природі її важко зустріти. Відвідувачам нашого парку може пощастити, оскільки ці тварини проживають в нас, їх популяція збільшується. І навіть якщо вам не пощастить побачити цих тварин у заповідній частині – не засмучуйтесь, у нашому лосевольєрі ви гарантовано зустрінете Аслана та Єву, які проходять реабілітацію та стали улюбленцями наших відвідувачів», – зазначають у парку природи.

І дійсно, відвідувачі «Беремицького» просто в захваті, бо ручних лосів раніше, мабуть, ніде й не бачили.

Місцевий улюбленець лось Аслан вирізняється своєю товариськістю і дружелюбністю, зовсім не боїться людей, скоріше тягнеться до них.

Щоправда, історія цієї тварини не дуже весела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У парку природи на Чернігівщині просять допомогти із виготовленням віників для лосів (Фото)

«Його передали до нас у місячному віці з Міжрічинського парку. Браконьєри застрелили його матір, а малюка врятував лісник. Тож і назвали ми лосенятко Асланом, на честь того лісника. І по батькові нашого лося – Сергійович, бо наш адміністратор Сергій його постійно на руках носив», –розповів Ростислав Полушвайко, менеджер із питань туризму парку природи «Беремицьке»

Як бачимо, небайдужі люди врятували лосенятко і фактично вигодували його з рук.

247158506_300531941631246_3737061217799076451_n

«Тому він не розуміє, що люди можуть становити для нього небезпеку. Не вистачає інстинктів таким тваринам. Коли Аслан бачить будь-яку компанію відвідувачів нашого парку, то миттю прибігає до неї. Адміністрація просить не пригощати лося, але він такий мімімішний, що туристи не втримуються. І де ви ще обійметеся з живим лосем?» – запитав чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Березні на Чернігівщині є свердловина з мінеральною водою

До речі, за його словами, Аслан і Єва – справжні телезірки. Бо коли журналістам із різних телеканалів треба зняти сюжети про лосів, вони зазвичай їдуть у «Беремицьке», бо зняти лося крупним планом у дикій природі – надто складне завдання.

Якщо ж є бажання поспостерігати, як поводяться лосі в живій природі, то це можна зробити в «Беремицькому». Щоправда, через бінокль, бо близько до себе тварини не підпустять.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button