Суспільство

На Чернігівщині нагородили кращих танкістів (Фото)

Сьогодні, 7 вересня, у Гончарівську відбулося нагородження переможців змагань на кращий танковий взвод Збройних Сил України.

Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко привітав учасників та заохотив грошовими призами й медалями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання резервістів у Гончарівському навели як приклад для всієї України

«У теперішній час вам випала доля також боронити Україну від її споконвічного ворога. І ви, воїни-танкісти, гідно справляєтесь з цим завданням! Вороги на собі відчули смертельну вогневу міць, точність пострілів і жертовну самовідданість українських танкових екіпажів. Танкові війська — це сталевий кулак Збройних Сил України! Ми сильніші за наших ворогів своїм бойовим духом, основою якого є правда, справедливість, свобода і любов до своєї рідної землі!» — зазначив під час нагородження генерал армії України Віктор Муженко.

Змагання відбулися на полігоні у Гончарівську, що на Чернігівщині. В конкурсі брали участь танкісти 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького, 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, 57-ї окремої мотопіхотної бригади, 17-ї окремої танкової Криворізької бригади, 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади, 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 36-ї окремої бригади морської піхоти та Національної Гвардії України.

Загалом 8 команд по 12 військовослужбовців у кожній. Конкурс проводився на озброєнні та військовій техніці у складі чотирьох екіпажів штатного танкового взводу. Відтак, на змаганнях були представлені три типи танків: Т-64, Т-72 та Т-80.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці дали шефський концерт для військовослужбовців у Гончарівському

Структура та зміст цьогорічного конкурсу максимально наближені до тих, які були на міжнародних змаганнях НАТО «Сильна Європа — 2018» («Strong Europe Tank Challenge — 2018»).

Програма змагань включала водіння танків, виклик вогню артилерії, снайперську стрільбу з танків, танкову карусель та розвідку цілей. Також до програми змагань було включено медичну евакуацію та стрільбу зі штатної стрілецької зброї.

Перехідним кубком — макетом танку — за звання кращого танкового взводу Збройних Сил України нагороджено танкістів 25-ї окремої повітрянодесантної бригади. Переможці також здобули право представляти Україну на міжнародних змаганнях. Срібло здобув взвод 17-ї окремої танкової бригади, а третє місце вибороли танкісти 24-ї окремої механізованої бригади.

На завершення змагань відбулися демонстраційні тактичні навчання зведеної танкової роти в різних видах бою.

Джерело:  Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України

Ще статті по темі

Back to top button