Суспільство

Навчання резервістів у Гончарівському навели як приклад для всієї України

Експериментально-тактичні навчання з територіальної оборони «Північна фортеця-2018», що протягом двох тижнів проходили під селищем Гончарівське на базі 119-ї бригади територіальної оборони, Міноборони України оцінило як такі, що можуть стати прикладом для всіх регіонів України. Про це повідомляють в Чернігівському обласному військовому комісаріаті.

Під час перевірки експериментально-тактичних навчань, вище керівництво було задоволене перебігом проведення занять, якістю підготовки резервістів та роботою керівництва навчань,  – розповідає заступник обласного військового комісара Вадим Лільчицький. – Водночас було виявлено низку проблемних питань, які вирішуватимуть надалі, – це наші внутрішні питання, кадрові тощо, але вони не стосуються побутових.

За словами Вадима Лільчицького, такі пілотні військові навчання проводили в Україні вперше. Їх мета – підвищити обороноздатність нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше в історії: на Чернігівщині провели масові військові навчання

До речі, досвід Чернігівської області, як повідомив у ході перевірки начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, мають підхопити й інші регіони країни, а відтак, в областях почнуть формувати бригади територіальної оборони.

Подібні навчання на Чернігівщині, ймовірно, ще відбудуться, але все залежить від рішень вищого керівництва держави. До речі, як зазначає Ігор Лільчицький, резервісти вже почали залишати навчальну базу у Гончарівському та роз’їджаються по домівках.

Ще статті по темі

Back to top button