Суспільство

На Чернігівщині немає вакцини від сказу: облрада просить допомоги

У зв’язку з відсутністю антирабічних вакцин (проти сказу) на фармацевтичному ринку Чернігівщини і України загалом депутати обласної ради сьогодні, 29 березня, звернулася за допомогою до Міністерства охорони здоров’я.

За відповідне звернення проголосувало 57 обранців.

У документі, зокрема, вказано, що запити до аптек області з приводу придбання препаратів даної групи надходять постійно, але на фармацевтичному ринку України вакцини від сказу відсутні вже із вересня минулого року.

Приміром, у 2014 році через мережу аптек комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради було реалізовано 1570 ампул антирабічної вакцини, у 2015 році – 911 ампул, а у 2016 році – жодної.

За повідомленням громадян, для отримання відповідних ін’єкцій вони вимушені звертатися до медичних закладів Республіки Білорусь або ж закуповувати вакцини, не зареєстровані в нашій країні, у перекупників.

Комунальне підприємство «Ліки України» неодноразово зверталося до Міністерства охорони здоров’я України щодо загострення ситуації із забезпеченням населення та лікувально-профілактичних закладів препаратами від сказу, але відповіді жодного разу не отримало.

Депутати обласної ради просять у Міністерства охорони здоров’я вжити заходів і забезпечити наявність обігу на ринку України антирабічних вакцин, від яких безпосередньо залежить життя людей.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button