Суспільство

На Чернігівщині очікується погіршення погодних умов

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про погіршення погодних умов, що вплине на обстановку на автошляхах області.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, 12 березня по Чернігівській області вдень і 13 березня уночі очікується мокрий сніг. Вітер 7-12 м/с. Температура: 12 березня уночі -8…-10, вдень -1…+1; 13 березня уночі -2…-4, вдень +4…+6. Можливе утворення ожеледиці на покритті автомобільних доріг.

На час негоди дорожнє господарство області працює в режимі цілодобового чергування. Планується за потреби проведення робіт з оброблення покриття протиожеледними матеріалами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готують подарунок для водіїв: розмитнення «євроблях» за тисячу євро

Джерело: https://cheline.com.ua/news/society/gotuyut-podarunok-dlya-vodiyiv-rozmitnennya-yevroblyah-za-tisyachu-yevro-247125
© Чeline | cheline.com.ua/

Просимо водіїв обов’язково зважати на погодні умови під час планування поїздок. Враховуйте, що провести оброблення покриття одномоментно з настанням несприятливої дорожньої обстановки неможливо. Потрібен час, щоб техніка всюди доїхала. А після оброблення покриття – щоб протиожеледна суміш спрацювала.

Нагадуємо про необхідність бути особливо уважними на дорозі. При ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тож необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, уникати різких поворотів і ризикованих маневрів, тримати дистанцію з іншими автівками, враховувати інтенсивність руху, а також особливості та стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух естакадами, мостами і шляхопроводами, оскільки саме в цих місцях промерзання взимку відбувається найбільше і найбільш ймовірне виникнення ожеледиці. Авто обов’язково має мати зимову гуму з нормальним протектором.

Звертаємо увагу на аварійно-небезпечні ділянки доріг Чернігівщини з крутим підйомом і спуском, на яких водії вантажівок неодмінно повинні використовувати ланцюги проти ковзання та на яких заборонено рухатись автопоїздами. Їх перелік за посиланням https://ch.ukravtodor.gov.ua/…/tymchasove_obmezhennia….

На випадок погіршення погодних умов на дорогах Чернігівської області визначені місця відстою автомобільного транспорту. Їх перелік за посиланням https://ch.ukravtodor.gov.ua/…/perelik_stoianok_ta….

Для отримання інформації про стан проїзду та оперативного реагування на надзвичайні ситуації на автомобільних дорогах області працює цілодобово гаряча лінія Служби автомобільних доріг у Чернігівській області за телефонами:

(0462) 661893 – зі стаціонарного;

0952714374 – з мобільного.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button