Суспільство

У Чернігові може з’явитися пес-парк

17 років тому розпорядженням міського голови Чернігова було визначено такі місця для вигулу собак:
— Березовий гай (між парком по вул. Пухова та вул. Кільцевій);
— Мар’їн гай (вул. Шевченка);
— мікрорайон Масани (навпроти будинку № 16 по вул. Незалежності).

Практично і фактично майже всі власники собак таке рішення 11 років вимушені були весь час ігнорувати й порушувати — ці ділянки невеликі, не пристосовані для потреб тварин тощо. Як результат, у Чернігові прийняли Правила утримання собак та котів, що дозволяють вигулювати собак на прибудинкових територіях.

Це жодним чином на виниклу ситуацію не вплинуло. За нинішньої влади міста городяни подавали дві петиції (обидві набрали необхідну кількість голосів). Одна — зробити спеціальні майданчики для вигулу тварин на прибудинкових територіях. Друга — про заборону вигулу собак на території Березового гаю. Тобто ситуація з вигулом домашніх улюбленців постійно погіршується і – хочеш чи не хочеш, – а потребує конкретного вирішення. Яке, швидше за все, може бути. Якщо всі власники песиків і ті, хто любить братів наших менших, проголосують за один із проектів громадського бюджету (бюджету участі) – «ПЕС-ПАРК»!

Голосування за проекти в Чернігові відбувається з 15 по 30 вересня включно. Один із великих проектів (під № 68) має робочу назву «Пес-Парк — майданчик для вигулу собак!»
Його автор — Роман Старіков. Він пропонує побудувати спеціалізовані майданчики для вигулу і тренування собак у п’яти різних районах міста. Власне кажучи, це зелені зони Чернігова, такі як: мікрорайон «Масани»; центр (вулиця Київська, 14-А); парк «Березовий гай»; парк «Мар’їн гай»; мікрорайон «ЗАЗ» (проспект Миру, 210). Але це не просто ділянки травички, обгороджені металевою сіткою, а майданчики з відповідним освітленням (тобто гуляти песики там зможуть майже цілодобово); ще будуть лави для відпочинку власників тварин; спеціальні урни; так звані станції з прибирання щоденних (натуральних) потреб собачок, а також різноманітні тренажери для різних порід братів наших менших.

Підтримати ці та інші проекти можна як онлайн на офіційному сайті міськради, так і в багатьох офіційно визначених закладах. де саме – можна переглянути за посиланням: http://www.chernigiv-rada.gov.ua/budget/news/13676
Голосування відбувається:

Відділ звернень громадян міськради (вул. Шевченка, 9);
Центр надання адміністративних послуг (вул. Рокоссовського, 20-А);
Деснянська райрада (проспект Перемоги, 141, кімната № 401);
Новозаводська райрада (вул. Івана Мазепи, 19, кімната № 115);
Професійний будівельний ліцей (проспект Миру, 247, 2-й поверх, методичний кабінет);
Професійний ліцей деревообробної промисловості (вул. Музична, 2-А, кабінет секретаря);
Вище професійне училище побутового обслуговування (вул. Козацька, 11-А, кімната № 107);
Професійний ліцей залізничного транспорту (вул. Реміснича, 56, кабінет №16, приймальня);
Міський центр соціальних служб для дітей та молоді (вул. Хлібопекарська, 24-А, актова зала).

Для голосування з собою треба мати паспорт і бажання допомогти як песикам, так і їхнім власникам.

Джерело: Деснянська правда

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button