НовиниСуспільство

На Чернігівщині підбили підсумки місячника добровільної здачі зброї

Для протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і профілактики злочинів з їх використанням в області у березні пройшла профілактична операція «Місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів».

На підготовчому етапі операції для інформування громадян в трудових колективах, на об’єктах дозвільної системи, в сільських та селищних радах поліція провела зустрічі, в ході яких роз’яснила громадянам умови проведення місячника добровільної здачі зброї. Також протягом операції в електронних та друкованих засобах масової інформації поліція зверталася до громадян із закликом здавати незаконну зброю і боєприпаси.

І це дало свої позитивні результати: протягом березня територіальних підрозділів поліції області було добровільно здано понад дві сотні одиниць вогнепальної зброї. В числі зданих — 7 нарізних стволів і 133 одиниці гладкоствольної мисливської зброї, 35 одиниць нарізної зброї армійських зразків (автомати та пістолети).

Крім того, в ході місячника громадяни добровільно здали 27 одиниць спецзасобів — газових пістолетів та пристроїв травматичної дії, а також більше 1800 набоїв різних калібрів.

За результатами всеукраїнської спецоперації область увійшла до десятки кращих по державі. Важливо, що ця добровільно здана зброя вже не потрапить до рук злочинців і не принесе нікому лиха.

Джерело: pik.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button