Суспільство

Якою буде після ремонту вулиця Малиновського в Чернігові

Тиждень тому в Чернігові розпочато дорожні роботи на вулиці Малиновського (район фабрики «Сіверянка»), де дорогу ремонтують і посилюють, аби перевести на неї зі щільно заселених житлових кварталів потік вантажного автотранспорту.

Про те, що саме робитимуть дорожники на цій вулиці в процесі ремонту, розповів керівник підприємства-підрядника робіт Олександр Харчук.

За його словами, тут буде повна заміна конструкції дорожнього одягу. Загалом, дорога буде сучасною і підсиленою, аби витримувати значні навантаження, і матиме зовсім інший вигляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продовжується ліквідація 45 кілометрів бездоріжжя від Монастирища до Нового Бикова

«Фрезерується та знімається старий асфальтобетон, знімається стара щебенева основа, частково замінюється піщаний шар під нею. Після піщаного підстилаючого шару вкладається геотекстильна тканина, потім – 16 сантиметрів піщано-щебеневої суміші. Потім вкладається 16 см цієї суміші, обробленої цементом. Потім – георешітка. І тільки після цього асфальтобетонне покриття у два шари», – повідомив Олександр Харчук.

Нова дорога буде зі з’їздами, переїздами та огородженням. Буде все, щоб убезпечити пішоходів і водіїв. Також передбачені тротуари та велосипедні доріжки з обох боків вулиці, додав він.

І так – на всій протяжності майбутнього шляху, що йтиме в обхід густозаселених житлових кварталів і ближче до межі міста. На двох ділянках ремонт проводитимуть із заміною основи, ще на одній – оновлять лише верхні шари.

Як відомо, також тут передбачене будівництво двох транспортних розв’язок на перехрестях Шевченка/Малиновського і 1-го Травня/Кільцевої по типу кола.

Цей проєкт реалізується за кошти як міського бюджету, так і субвенції з державного Дорожнього фонду.

Завершити усі роботи на всіх вулицях і перехрестях планують до початку серпня. Для проїзду їх відкриватимуть поетапно в процесі ремонту, аби розвантажувати потоки. Поки ж приватний і громадський автомобільний транспорт рухається в об’їзд. Зокрема, до діагностичного центру курсує тролейбусний маршрут №1. А до «Сіверянки» з боку вулиці Олександрівської подовжені автобусні маршрути №27 та 43. У посиленому режимі працюють №26, 16 і 17.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button