Суспільство

На Чернігівщині поліцейська Світлана Александренко стала мамою для п’ятьох осиротілих дітей: тепер сім’я виховує 7 дітлахів

«Служу заради безпеки мешканців рідного Коропа та своєї великої родини», – каже багатодітна поліцейська Світлана Александренко. Вона працює старшим інспектором-черговим відділення поліції №1 (селище Короп) Новгород-Сіверського райвідділу. Світлана успішно поєднує службу в добових нарядах і турботу про сімох дітей, п’ятеро з яких – під її опікою. 

— Вся моя правоохоронна кар’єра проходить на рідній Коропщині. Звідси родом мої батьки, а сама хоч і народилася у Криму, де батьки працювали за розподілом, та вже у півтора роки мене привезли до Коропа. Відтоді ми нероздільні, я та мій рідний край, і для мене принципово важливо робити життя земляків трохи кращим, трохи безпечнішим, повністю викладатися задля цього, — каже Світлана.

— За словами про безпеку земляків – не пафос, а розуміння суті службових завдань старшого інспектора-чергового підрозділу поліції. Світлана приймає заяви та повідомлення від громадян, організовує реагування на них, підтримує зв’язок з добовими нарядами поліції на території обслуговування та з черговими частинами вищого рівня.

Доба минає у службових клопотах, а зранку, здавши чергування, капітан поліції повертається до своєї великої дружньої родини. Світлана згадує, що завжди мріяла мати багато дітей, і чоловік Сергій від самого початку подружнього життя підтримував цей задум. Тож коли випала нагода подарувати трьом діткам можливість жити у сім’ї замість інтернатного закладу – охоче взялися до діла.

— Дізналися, що потрібно робити для набуття статусу батьків-опікунів, зібрали весь пакет документів, пройшли обов’язкове навчання – і нас запросили познайомитися з двома братиками та сестричкою, які залишилися без батьківського піклування. І зустріч, і їхнє подальше входження в родину пройшли напрочуд добре. Денис, Максим і Настуня відразу знайшли спільну мову з нашими синами Андрійком і Толею, — згадують старші Александренки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика вода: на Чернігівщині є загроза затоплення житлових будинків

Це поповнення родини відбулося ще за рік до ворожого вторгнення в Україну. А коли Сили оборони України вигнали російську навалу з північних регіонів держави, до сім’ї приєдналися ще двоє дівчат.

У Катрусі та Софійки з Любецької громади, що на самісінькому кордоні з білоруссю, у червні 2022 року раптово померла мати, яка їх виховувала сама. Коли соціальні працівники повідомили про це Світлану і Сергія, Александренки негайно вирушили знайомитись з сестричками, і на Коропщину повернулися вже усі разом.

Чи важко утримувати настільки велику родину? Ні, – каже подружжя. Бо добробут сім’ї усі її члени сприймають як спільну справу. Кожен свідомо обрав собі обов’язки і виконує їх старанно та швидко. Тому все вдається – і навчання, і робота у чималому домашньому господарстві, й спільні розваги.

— Єдине, чого гостро не вистачає – це миру. Мріємо про Перемогу – нашу, українську – і робимо на своєму рівні все, щоб її наближати. Усі, і ми з Сергієм, і наші діти, від найстаршого Дениса до найменшого Толіка, – ділиться найзаповітнішим Світлана Александренко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button