Суспільство

На Чернігівщині працівник обленерго створив «Кінг-Конга», на черзі – жираф

Створили «Кінг-Конга». Величезна мавпа тепер «живе» в Стольному Менського району. Зроблена вона з соломи.

Творець стольненського «Кінг-Конга» Юрій Шамрук, який живе в Чернігові, виявився не майстром солом’яних фігур, а звичайним працівником обленерго, заступником технічного директора з низьковольтних мереж. І «Кінг-Конг» став для нього першим витвором.

«Приїхав із родиною до батьків допомагати на вихідних. Займалися заготівлею соломи. Дружина почала бідкатися, що всі фотографуються з «ведмедем» біля Березни, а в неї немає таких фото. Отак і виникла ідея щось змайструвати», – говорить Юрій Шамрук.

Кінг-Конга вибрав просто під час огляду солом’яних виробів в інтернеті.

«Побачив. Здається, в Японії є такі солом’яні фігури. Вони там більш реалістичні, мабуть, на каркасах їх роблять. І саме там побачив Кінг-Конга і вирішив, так би мовити, відтворити», – розповідає майстер-самоучка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  На Чернігівщині в полі створили величезного «ведмедика» (Відео)

«Побудувати» вирішив у батьківському дворі. В роботі Юрій використовував всі підручні матеріали – солом’яні тюки, нитки, прути, для «голови» – пакля з льону, граблі, пляшки замість очей. Висота «Кінг-Конга» – до 2 метрів. Витратив для роботи приблизно 20 тюків. Робив його з перервами десь добу.

Має Юрій Шамрук і плани щодо подальшого солом’яного мистецтва.

«Хочу вдосконалити «Кінг-Конга», оскільки час для роботи був обмежений, тож деякі частини вийшли «не дуже». Хочу лапи йому зробити більш реалістичні. Ззаду підправити дещо. Щодо нових фігур, то хочу зробити вже, мабуть, наступного року жирафа», – каже Юрій.

До речі, через стольненського «Кінг-Конга» є й постраждалі. За словами чоловіка, солома була призначена коровам, тепер худоба де в чому буде обділена, проте, як пояснює майстер, домашнім тваринам запасів точно вистачить.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button