Суспільство

На Чернігівщині представники «Нашого краю» готові впроваджувати бюджет участі

*Актуально

Активісти і депутати партії «Наш край» із Козелецької та Кіптівської об’єднаних територіальних громад стали учасниками семінару «Участь суспільства у прийнятті рішень у громадах», що пройшов у смт Десна.

Всього семінар, організаторами якого виступили Фонд міжнародної солідарності (Польща), Асоціація ОТГ та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, відвідали представники чотирьох громад із Чернігівщини й однієї з Київської області.

Під час теоретичних і практичних занять учасники семінару отримали докладну інформацію про підготовку проектів місцевого розвитку й ефективну співпрацю із Мінрегіонбудом. Експерти Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ ознайомили представників громад із участю громадян у прийнятті рішень в ОТГ. Йшлося про такий різновид співпраці, як бюджет участі, що передбачає залучення місцевих жителів до розподілу частини коштів бюджету.

Певний відсоток бюджету або фіксована сума витрачається на проекти громадян, які можуть стосуватися благоустрою територій, проведення культурно-мистецьких заходів, вирішення соціальних питань тощо. У такий спосіб налагоджується дієвий діалог влади та громадськості.

За словами керівника відділу освіти Кіптівської ОТГ Станіслава Пузирного, громада зацікавлена в активізації місцевих жителів.

Торік у Кіптівській ОТГ уже реалізовувався проект щодо громадських консультацій, продовженням його може бути саме бюджет участі. Депутат Козелецької міської ради від партії «Наш край» Володимир Кашпур зазначив, що такі семінари є корисними для депутатів, особливо тих, хто обраний уперше.

Він також акцентував на своєму зацікавленні бюджетом участі, бо завдяки такій співпраці жителі громади можуть реалізувати свої ідеї, а влада – дізнатися про пріоритетні питання для людей у громаді.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button