Суспільство

На Чернігівщині привітали довгожительку

6 грудня 1918 року у селі Берестовець Борзнянського району в багатодітній родині Мазурів народилася Гриценко Катерина Павлівна, яка сьогодні святкує свій 100-й ювілей.

Про це повідомляють у відділі інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Ніжинської міськради.

Непроста доля цієї жінки, як і той історичний період, що вона прожила. Багато довелося пережити і хорошого, і лихого. Воля до життя, любов до праці, природжений оптимізм були їй вірними супутниками. Попри свій поважний вік Катерина Павлівна цікавиться подіями в світі і на все має власну думку.

Її по праву можна називати живою легендою. У пам’яті довгожительки до найменших подробиць збереглися події власного життя, історії Ніжина та Ніжинщини та спогади про людей, які вже відійшли за межу вічності. 32 роки ювілярка присвятила викладацькій діяльності. Працювала в Ніжинському училищі культури та мистецтв ім.Марії Заньковецької (тоді називався політичний технікум), читала зарубіжну літературу, античну в педагогічному інституті.

За традицією у день ювілею Катерину Павлівну привітав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, який передав вітання від міського голови Анатолія Лінника та вручив ювілярці Подяку міського голови та квіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Носівська ОТГ б’є вікові рекорди: для довгожителів навіть започаткували спеціальну програму

Долучились до вітань члени президії ради міської організації ветеранів України на чолі з головою Ларисою Алексєєнко, директор коледжу культури та мистецтв ім.Марії Заньковецької, голова Громадської ради Володимир Дорохін, ветеран Великої Вітчизняної війни та праці, Почесний громадянин Чернігівської області, боєць партизанського з’єднання «За Батьківщину» (1941—1943), учасник бойових дій ВВВ у складі ІІІ Прибалтійського фронту (1944—1945), полковник у відставці Петро Крапив’янський.

Гості подякували іменинниці за неоціненний внесок у розвиток рідного міста, побажали здоров’я, спокою, мирного неба.IMG_3646

Ще статті по темі

Back to top button