Суспільство

На Чернігівщині продовжує  функціонувати пересувний мобільний клас із мінної безпеки

Рятувальники на пересувному мобільному класі із мінної безпеки продовжують роз’яснювальну роботу в районах області, які перебували в окупації і наразі постійно потерпають від ворожих дій. Основна мета цих заходів полягає в тому, щоб пояснити населенню наслідки або небезпеки, з якими вони можуть стикнутися при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Проводячи саме такі роз’яснювальної роботи  рятувальники  в першу чергу наголошують на інформації де можуть знаходитися небезпечні залишки або вибухонебезпечні предмети. Використовуючи 3D-макети боєприпасів, що розроблені ДСНС України у співпраці з UNICEF Ukraine як вони виглядають, правила поводження, алгоритми дій та куди телефонувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кордон із білоруссю укріплюють

Окремо слухачам наголошують, що натрапити на небезпечну знахідку можна скрізь, адже вибухівка може бути замаскована в іграшки, яскраві пакунки, побутові речі тощо, тож необхідно бути максимально уважним і обережним.

Аби доведена інформація краще запам’яталася, рятувальники надали різну поліграфічну продукцію від Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine, а також гуманітарної організації «ACTED».  

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button