Суспільство

На Чернігівщині пройшли батальйонні тактичні навчання з бойовою стрільбою

4 лютого на півночі України пройшла завершальна фаза батальйонних тактичних навчань з бойовою стрільбою.

За основу їх легенди військові взяли реальні ситуації, що постійно трапляються в зоні бойових дій: піхотний підрозділ веде оборону ввіреної ділянки, противник намагається її прорвати, та, отримавши відкоша, відкочується на попередні позиції. Але нинішні навчання відрізнялися іншим, ніж завжди, фіналом. Відбившись, наші підрозділи переходять в рішучий контрнаступ та відкидають ворога з його попередніх позицій.

— Ми робимо висновки. Відпрацьовуємо актуальні на лінії зіткнення теми. Також. Ви це бачили. Навчання почалися з дій груп снайперів, які достатньо ефективно уразили цілі противника і забезпечили початок ведення бойових дій самою бригадою, —  зазначив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський.

Потім працювала артилерія, танки та піхота…

— Чи готові ви до активних бойових дій? – запитали журналісти командира 30-ї окремої механізованої бригади.

— Звичайно. Ви самі це щойно бачили, — відповів полковник Іван Гараз, — Навіть у Москві добре знають про нашу бригаду. Частина є однією з найбоєздатніших в ЗСУ саме тому, що ми ретельно підходимо до відбору особового складу і надзвичайно відповідально ставимося до власного фахового і морального рівня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Олександр Штупун, Інформагентство МО України «АрміяInform» (м.Чернігів)

Ще статті по темі

Back to top button