Суспільство

На Чернігівщині пройшли навчання мобільних груп швидкого реагування на біонебезпеки

До ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ» надійшли екстрені повідомлення від КНП Борзнянська ЦМЛ, про чисельні звернення людей різних вікових категорій зі скаргами на нудоту, підвищення температури до 37,8-38,4 градусів, болі в епігастрії, рідкі випорожнення у 18 мешканців міста Борзна та двох прилеглих сіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява на білому бланку втрачає дійсність: як дитині виїхати за кордон у супроводі третіх осіб

Так. Це страшний сон будь-якого епідеміолога. Але, на щастя, це сценарій командно-польових навчань мобільних груп швидкого реагування на біонебезпеки, які були проведені 13 червня Штабом по реагуванню на надзвичайні ситуації ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ» за участю п’яти мобільних груп швидкого реагування на біонебезпеки ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ»: Прилуцького, Ніжинського, Корюківського, Новгород-Сіверського відділів та обласного Центру. В ході проведення навчань відпрацьовувались проведення екстреного засідання Штабу з прийняттям рішення, негайного збору і виїзду бригад з усіх відділів області до м.Борзна Ніжинського району, повноти і правильності екіпірування бригад в умовах робіт в зоні біонебезпеки нез’ясованої етіології, комплектність мікробіологічних укладок для відбору і транспортування проб.

Як зазначив Генеральний директор ДУ «Чернігівський ОЦКПЗ МОЗ» Олександр ЧЕПУРНИЙ проведення таких навчань дають нам змогу відпрацювати необхідні навички для дієвого і швидкого реагування на небезпеки будь якого характеру, як біологічні так і хімічні, і радіаційні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button