Суспільство

На Чернігівщині пропонують проведення першого Міжнародного фестивалю творчості дітей з обмеженими фізичними можливостями

Координаційна рада у справах осіб з інвалідністю на своєму засіданні розглянула перспективи проведення першого Міжнародного фестивалю творчості дітей з обмеженими фізичними можливостями на території туристично-рекреаційного комплексу «Голубі озера».

Запропонував організувати такий захід директор благодійного фонду імені Софії Русової Іван Чаус. Він зазначив, що ідея виникла ще минулого року, вже розроблено певну концепцію фестивалю, а от назви, логотипу та інших атрибутів він ще не має. Тож незабаром буде оголошено відповідний конкурс.

Головне завдання фестивалю, за задумом ініціаторів, — створити умови для креативного творчого відпочинку дітей з особливими потребами на природі, адже такий не завжди доступний для них.

Члени Координаційної ради підтримали ініціативу та обговорили можливості її фінансування. Було вирішено також, що в процесі підготовки представники громадських об’єднань, які опікуються інтересами дітей з інвалідністю, побувають у комплексі «Голубі озера» та визначать, що там потрібно доробити для комфортного й безпечного перебування людей з особливими потребами.

Наступним Координаційна рада розглянула питання облаштування приміщення обласного філармонійного центру ліфтом, щоб люди з інвалідністю мали повноцінний доступ до концертної зали. Наразі йде пошук шляхів вирішення цього питання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button