Суспільство

На Чернігівщині проведуть альтернативний День перемоги

Днями відзначатимемо День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На Чернігівщині карантин формат свята змінив, але не скасував.

75-та річниця Перемоги над нацизмом у Європі та 75-та річниця завершення Другої світової війни цьогоріч у Коропській громаді пройде за альтернативним сценарієм.

Днями Коропський селищний голова  видав розпорядження, в якому детально зазначені всі особливості цьогорічного відзначення Дня перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Коропі рівняють вулиці

Привітання ветеранів, покладання квітів пройдуть із обмеженою кількістю учасників. А культурно-митецькі заходи – у соцмережах.

✔Культурне життя громади зараз тимчасово вимушено «перебазувалося» в інтернет. Користувачі Facebook, певно, мали змогу переглянути тематичний відеоролик, приурочений до 34-х роковин Чорнобильської катастрофи.

На сторінці Коропського БК у Facebook пройде культурно-мистецька акція «Перша хвилина перемоги». Також 9 травня очікуйте онлайн-проєкт «Це наш солдат на святі перемоги».

✔Як символ вшанування тих, хто захищав рідну землю від ворога, хто поклав життя заради перемоги, хто трудився в тилу, наближаючи омріяний день, і потім відбудовував країну з руїн, у записі на центральній площі Коропа лунатиме тематичний аудіоефір.

✔Параду та мітингу цього року не буде. Жителі Коропщини вдома подякують своїм ветеранам, яких, на жаль, мало залишилося серед нас, чи загадають їх у світлих думках і щирих молитвах, помоляться за всіх, чиї життя обірвали воєнні лихоліття.

✔Відділ соціального захисту населення громади забезпечить надання матеріальної допомоги ветеранам, згідно із листом голови ветеранської організації. Вони отримають подарунки і квіти.

✔Традиційно до свята провели впорядкування меморіалів, пам’ятників і місць поховань загиблих під час Другої світової війни. 8-9 травня відбудеться покладання квітів за участі керівництва.

✔Для учнів шкіл громади в режимі онлайн пройдуть тематичні просвітницькі заходи.

✔У храмах Коропщини триватимуть спеціальні богослужіння за жертвами Другої світової війни, за мир і злагоду в Україні.

✔Фінансування заходів буде проведене за рахунок коштів, передбачених відповідними програмами селищної ради на 2020 рік.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button