Суспільство

На Чернігівщині розпочне роботу новий мобільний клас безпеки для дітей

Днями Чернігівщина отримала автомобіль обладнаний під мобільний клас безпеки. Автівка надана у межах спільного проєкту Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, створеного за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та підтримки UNICEF Ukraine.

Мобільний клас оснащений усім необхідним обладнанням для ознайомлення дітей з основами мінної, пожежної безпеки, правил дорожнього руху, кібербезпеки, надання домедичної допомоги тощо.

Перші заняття розпочнуться вже на початку наступного тижня та проходитимуть у різних районах області. Виїзди планують здійснювати тричі на тиждень за заявками від навчальних закладів. Запити з районів акумулюватимуть в обласному управлінні освіти і науки та передаватимуть їх рятувальникам та поліцейським. Саме вони й проводитимуть заняття.

Представники ДСНС та НПУ, які працюватимуть у мобільних класах попередньо проходять  навчання, щодо принципів викладання безпекових тем, з інтерактивних методик викладання сучасним дітям, а також з психологічних особливостей роботи з дітьми в умовах війни. 

Загалом ЮНІСЕФ передав 15 автомобілів для проведення уроків з безпеки, які працюватимуть у ​​Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській областях та м. Києві. 

«Розуміння дітьми правил безпеки вдома та на вулиці, а особливо ризиків, пов’язаних із мінами, — надзвичайно важливо по всій країні, — сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. — Майже третина дітей не змогли розпочати очне навчання через близькість лінії фронту та обстріли. Ці 15 мобільних класів для проведення уроків з безпеки працюватимуть у постраждалих громадах, пропонуючи дітям інтерактивні методи та цікаві інструменти, щоб вони були поінформовані, обізнані та навчені щодо мінної безпеки та інших тем, що стосуються їхньої безпеки. Завдяки цьому партнерству ми зможемо донести цю важливу інформацію до дітей по всій країні, яким загрожують найбільші ризики».

За повідомленнями ГУНП в Чернігівській області,
 ГУ ДСНС України в Чернігівській області, UNICEF
 Ukraine

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button