Суспільство

На Чернігівщині рятують маленьких лисенят, які втрапили у капкани

На Чернігівщині двоє лисенят потрапили в капкани, але їх урятували та шукають зоопарк, де б хижачки могли далі жити. Знайд назвали Микитою та Алісою.

Василь Савон демонструє хижих звірів, яких прихистив удома з дружиною. Лисичок знайшов сусід і приніс їх, бо його дружина Світлана Герасименко працювала медсестрою, тож знала, що робити з пораненою твариною – в лисички була перебита лапка. «Обробили присипкою для тварин, потім наклали лангету, шину», — розповіла рятувальниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібні нам зоопарки – думки чернігівців

Знайди живуть у вольєрі вже тиждень, апетит у них хороший. Частують хижаків курятиною і молоком. Лисенятам лише два місяці, тому відпускати їх бояться в ліс, бо ще зарано. Тому готові безкоштовно передати тваринок до зоопарку, але б тільки лисеняти вижили. Однак це точно буде не київський звіринець – там прийняти не можуть, бо зв’язані планом селекції. «На жаль, ми не планували лисиць, ми не готували під них вольєрів і в нас немає їх у плані. А дуже важливо для зоопарку не просто збирати усіх, кого приносять, а мати якийсь план», — пояснила керівник відділу наукової роботи зоопарку Марина Шквиря.

Проте фахівці попереджають, що догляд за дикими тваринами значно відрізняється від домашніх і потребує порад ветеринарів. А зоозахисники нагадують, що будь-які спроби впіймати диких тварин є браконьєрством. Доки ж лисенята одужують, їхні господарі вирішують, де їм буде краще далі.

Джерело: ТСН

Ще статті по темі

Back to top button