Суспільство

На Чернігівщині рятують молодь риби

У ході значної весняної повені, що сталася цього року, велика кількість мальків риб після нересту залишилася в заплавах річок.

Коли ж вода починає спадати, частина цієї молоді самостійно не може потрапити назад до річки, а залишається в невеликих водоймах, які після спаду повеневих вод виявляються відірваними або, як кажуть, відшнурованими від річок. За таких умов без втручання людини риба може загинути від пересихання води або задухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра на Чернігівщині стартує рибацький сезон

Із метою збереження водних біоресурсів нашого краю Чернігівський рибоохоронний патруль за підтримки громадських організацій і небайдужих громадян розпочав операцію із порятунку молоді риб.

4 липня державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля та представниками громадської організації «Рибалки Борзни», поблизу с.Ядути Борзнянського району з водойм, які пересихають влітку, за допомогою неводу вилучено та випущено в р.Борзенка поблизу м.Борзна Борзнянського району молодь карася та щуки.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадськість долучитися до роботи із порятунку водних біоресурсів Чернігівщини. По консультації та допомогу з цього питання звертайтесь на телефони «гарячої лінії» 0991121344 та (0462) 937557 (цілодобово), телефон приймальні патруля 727-135, або за адресою м.Чернігів, вул.П’ятницька, 69.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button